NM 2015

2015 var året jeg gjennomførte drømmen min. Å stå på scene i en liten truse, for å vise musklene mine!  Dette er noe jeg hadde drømt om i mange år. Helt fra 10års alderen kan jeg huske å ha sett opp til sterke karer som kan flytte fjell.

Som barn lekte jeg alltid med actionfigurer. Figurer med store bulmende muskler finnes vel stort sett på alle gutterom. Og sant skal sies at flere av disse var også på mitt rom. Det kan vel være èn av grunnene til at jeg liker kroppsbygging.  Men jeg tror nok hovedgrunnen stammer fra min egen usikkerhet fra da jeg var overvektig og ung.

Når du  selv har liten selvtillit og du ser karer med praktfulle kropper, sterke som okser og ligger på stranda med masse bikini jenter, er det rart man kan bli interessert i slikt i ung alder?

Heldigvis har jeg voks opp litt!

Jeg vet at actionfigurer bare er på film, og at ikke alt er så fryd og gammen som det ser ut til i sportsbladene.

Jeg skal opp på scenen igjen, men jeg kan ærlig innrømme at det ikke er like viktig som det en gang var. I tillegg til at min egen bedrift skal gå rundt, og alt som foregår på senteret, så har jeg  fått en datter og jeg har en familie som trenger meg mer enn noen gang.

Men jeg vil alltid elske kroppsbygging – og jeg skal opp igjen!

 

Fredrikstad Open – 2015 (èn uke før NM)

Vi var 11 herrer som konkurrerte i “Classic Bodybuilding”.

Dette skal være en gren der det ikke fokuseres så mye på størrelse på musklene, men heller en fin symmetri over hele kroppen. Det skal være klassisk og fint å se på. For mye blodårer, eller en for stor nakke i forhold til resten av kroppen vil trekke ned poeng

Selv om det ikke fokuseres på for mye muskler, men heller helheten av det hele. Så kan jeg trygt si at ale her var godt muskuløse.

Fredrikstad Open er konkurransen hvor du kan se hva du er god for før selve NM. Det er ofte man kan se stor forskjell på utøverne bare i løpet av få dager.

Nå skal jeg fortelle deg hvorfor:

Etter alle musklene er bygget og fettet fjernet, så er det allikevel ting som skal gjøres i forkant av konkurransen. Du trodde kanskje dietten var et helvette å komme igjennom?  – joda, men vannfaste og opp-karbing kan være minst like slitsomt!

Det er i denne fasen man skal passe vanninntaket nøye, og følge en spesiell formel for å ”karbe opp” altså fylle musklene med mest mulig vann ved hjelp av karbohydrater.  Dette gjøres ved å følge et strengt væskeinntak-regime i tillegg til å spise mye tørr mat.. (ikke noe særlig å skryte av)

Kjapt fortalt: Du drikker lite vann, spiser mat som bruker vann til å brytes ned og det gjør at du blir mer dehydrert. Dette skaper en illusjon av at huden din er tynt som papir. Det er viktig å få i seg nokk væske fort etter en slik konkurranse, for det er ikke bra å være dehydrert lenge!

Her har dere noen bilder fra scenen. Jeg fikk 10. av 11. plass og fikk derfor ikke vist frem fri-programmet mitt, som består av egne poseringer og musikk. (en slags dans kan du si)

This slideshow requires JavaScript.

Alle som konkurrer i kroppsbygging eller fitness må være tilknyttet en klubb som er godkjent av “Norges Kroppsbygger Forbund”

Jeg meldte meg inn i Harald`s Gym og brukte selvfølgelig den godeste Harald selv, som coach. Han hjalp meg med å perfeksjonere poseringen min, i tillegg til å forklare meg noen nye prinsipper og tips i forhold til trening.

Utover dette gjorde jeg alt selv; Trening, cardio, kosthold – you name it – jeg stod for dette selv, og DET er jeg stolt over!

 

 

Norges Mesterskap Kropsbygging og Fitness 2015

Lenger ned er noen bilder fra NM, som dere ser er jeg i vesentlig bedre form her, enn en uke før. Dypere markeringer og mer volum i muskulaturen.

På NM konkurrerte jeg i “Junior Bodybuilding” en gren som passet meg mye bedre, og jeg fikk bronse! – Noe jeg selvfølgelig er veldig stolt over, spesielt med tanke på at dette var en av mine første konkurranser.

 

 

Ser dette interresant ut?

– Kontakt meg i dag, så ser vi hvilken klasse du passer inn i

– Helt uforpliktende!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close